A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit a nyomozó hatóság azzal gyanúsít, hogy 19 éves partnerét veréssel kényszerítette prostitúcióra. 


A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a közte és a sértett között fennálló érzelmi viszonyt kihasználva a tavalyi évtől fogva prostitúciós tevékenységre vette rá a lányt. Őt idén tavasszal egy lakásban tartotta fogva. Miután a sértett innen megszökött, a gyanúsított hamarosan újból megtalálta, és magával vitte. Ezután áprilisban, Bécsben, testszerte többször megütötte és megrúgta a nőt, annak érdekében, hogy szexuális szolgáltatás nyújtására rávegye. A bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett sértett ilyen állapotában szökött másodszorra haza. – derül ki  Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés veszélye, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek