A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, valamint kábítószer birtoklás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy Legénden élő, 51 éves holland állampolgárságú férfi ellen. 

– A rendelkezésre álló adatok alapján a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói június 22-én, csütörtökön, a reggeli órákban a férfi legéndi lakcímén kutatást végeztek. Ennek során az ingatlanban 233,9 gramm súlyú kábítószer gyanús zöld növényi törmeléket, valamint 551,4 gramm súlyú szárított gombát, továbbá szintén kábítószer gyanús olaj maradékot tartalmazó üvegeket találtak az egyenruhások – mondta el portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: a helyszínen elvégzett gyorsteszt alapján az egyenruhások a zöld növényi törmelékből vett mintában cannabis jelenlétét mutattak ki, ami kábítószernek minősül. Az ingatlanban élő 51 éves holland állampolgárt a lakhelyén elfogták az intézkedő egyenruhások, a rendőrkapitányságra előállították, ahol a gyanúsított a kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az eljárást a Rétsági Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek