A három abonyi férfi egy buszmegállóhoz csalta a sértettet, akit aztán betuszkoltak egy autó hátsó ülésére, majd egy elhagyatott helyre vitték őt. Az elkövetők erőszakkal próbálták elérni a néhány ezer forintos tartozás megfizetését, a cibaki férfinak azonban sikerült valahogy elmenekülnie. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberrablás miatt emelt vádat azzal három abonyi lakhelyű férfivel szemben, akik egy 15 ezer forintos tartozás miatt raboltak egy cibakházi férfit – tájékoztatta hírportálunkat dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi sajtószóvivő.

A vádirat szerint a férfiak egyike tavaly télen összetalálkozott Martfűn egy férfi ismerősével, akit megkért, hogy egy korábbi – 15.000 forintos – tartozását rendezze felé, melyre a férfi ígéretet is tett, de valójában azt nem akarta megfizetni.

2022. január 27-én, az esti órákban, a korábban a tartozás megfizetését követelő férfi két társával együtt Cibakházára, egy buszmegállóba csalta a sértett férfit, ahol az egyikük a mellkasánál fogva nekitolta az utasváró fülke belső falának és társával ismét a pénz visszafizetését követelte tőle.

Ezután a két férfi megragadta, a személyautóhoz vitte, amivel érkeztek, majd belökte őt a jármű hátsó ülésére, ahol már mindhárman közre fogták a betuszkolt férfit, és azzal fenyegették meg, hogy nagyon megverik.

Ezután a gépkocsival elindultak, és egy elhagyatott helyen leparkoltak.

Itt újra veréssel és erőszakkal fenyegették meg az elrabolt férfit, akinek esélye sem volt a menekülésre, és az elkövetők azt is egyértelművé tették, hogy csak akkor engedik szabadon, ha a követelt összeget megfizeti, mire a férfi felajánlotta, hogy a bankszámlájáról vegyenek fel pénzt. Ekkor a három férfi egy bankautomatához vitte őt.

Az automatánál az elrabolt férfi szándékosan helytelen PIN kódot adott meg, és azt állította, hogy aktiválnia kell a bankkártyáját.

Ekkor kitépte magát az őt fogó férfi kezéből és elszaladt, mire a férfiak üldözni kezdték, azonban nem érték utol.

A személyautóban maradt az elrabolt férfi hátizsákja, pénztárcája és mobiltelefonja, melyeket az egyik elkövető útközben kidobott, így a telefon megrongálódott.

Az ügyészség mindhárom férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd döntést.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek