Molesztálta diákját a helyi tanár – több év börtönbüntetést kaphat.

Egy kabai általános iskolában tanult korábban az a fiatal lány, akire egyik tanára vetett szemet. Az ügyészség szerint a pedofil hajlamú férfi még tavaly tavasszal visszaélt hatalmával, és elcsábította a tinit – számolt be a Tények közlésében.

A fiatal, harmincas éveiben járó tanár testnevelés órákat tartott az iskolában, így ismerte meg az akkor nyolcadikos diákját. A kapcsolatuk hamar szorosabb lett. A Tények arról értesült, hogy a pedagógus többször is randira hívta a tinit, és a közös sétálgatásaik alatt puszilgatta, simogatta. Végül a lány szülei is tudomást szereztek a titkos viszonyról, bejelentést tettek. Az iskolából azonnal kirúgták a pedofil hajlamú tanárt, és a rendőrség is nyomozni kezdett.

A pedagógus azóta tagadja, hogy molesztálta a diákját.Az ügyben előkészítő ülést tartottak. A lány most 16 éves, így az ülés a tini életkora és a bűncselekmény jellege miatt nem volt nyilvános. A Debreceni Törvényszék szóvivője, Dobó Dénes a Tényeknek elmondta, a vád szerint a férfi, mint a sértett iskolájában tanító tanár, hatalmi helyzetével visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Ha bebizonyosodik a tanár bűnössége, akkor akár több éves börtönbüntetést is kaphat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek