A Nógrád Vármegyei Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt emelt vádat egy 30 éves kelet-nógrádi férfival szemben, aki az ORFK segélyhívó központját felhívva úgy akart kikényszeríteni egy rendőrség intézkedését, hogy a helyi dohánybolt eladójának leszúrásával és az üzlet kirablásával fenyegetőzött. 

A vádirat szerint a hajléktalan férfi egy nógrádi faluban, ittas állapotban 2022 októberében felhívta az ORFK Segélyhívó Központját keresztül, és a hívást fogadó diszpécserrel közölte, hogy ha fél percen belül nem érkezik ki a rendőrség, a dohányboltot kirabolja, és leszúrja az ott dolgozó nőt is.

A diszépcser a hívást a nógrádi illetékesnek kapcsolta át, ahol a hívás fogadójának a vádlott újra elmondta, hogy abban az esetben, ha a rendőrség nem intézkedik, és nem megy ki a dohánybolthoz, úgy az eladónőt leszúrja és kirabolja a dohányboltot.

A vádlott az erőszakos bűncselkemények elkövetésével fenyegetéssel a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot intézkedésre kényszerítette: a rendőrök valóban kimentek a helyszínre, elfogták a fenyegetőző férfit, aki letartóztatásba is került.

Terrorcselekménnyel fenyegetett

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt emelt vádat, melyben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott a közel 285 ezer forint bűnügyi költséget is fizesse meg.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség 2 év 6 hó börtönbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz döntést, az ítéletet a vádlott letartóztatásban várja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek