A baranyai gazdaságvédelmi nyomozók 2023. június 27-én, csütörtök reggel a főkapitányság „Mecsek" Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével Budapesten egy 49 éves, Akasztón pedig egy 45 éves férfit fogtak el. A testvérpárt előállították a főkapitányságra, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A gyanú szerint több borászatot is megkárosítottak. 

Azzal gyanúsítják őket, hogy az elmúlt években az ügyvezetésük alatt álló két különböző Kft. több gazdasági társaságtól, illetve magánszemélyektől is italokat – elsősorban borokat – rendelt úgy, hogy cégük fizetésképtelen volt. A két akasztói férfi tisztában volt azzal, hogy vállalkozásuk anyagi helyzete nem teszi lehetővé a számlák kiegyenlítését, és azokat később sem tudják kifizetni, azonban erről nem tájékoztatták beszállítóikat a szerződés megkötésekor.

A megrendelt termékeket átvették, a számlákat befogadták, az árut pedig továbbértékesítették. Az italok árát csak kis részben fizették ki, majd üzleti partnereiket azzal hitegették, hogy a későbbiekben kiegyenlítik a számlákat, azonban a fennmaradó tartozásokat a mai napig sem rendezték a károsultak felé. A testvérpár 34 beszállítót vert át, összesen több mint 600 millió forint kárt okozva ezzel a sértetteknek.

A rendőrök mindkét férfi lakásán kutatást tartottak, amely során iratokat, mobiltelefonokat, vagyonvisszaszerzés keretében pedig nagyértékű karórákat és ékszereket foglaltak le. A nyomozók ezen felül zár alá vettek több ingatlant és bankszámlát is. A gyanúsítottak ellen – őrizetbe vételük mellett – többrendbeli csalás bűntette miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték mindkét férfi letartóztatását.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek