Garázdaság vétsége és kétrendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, továbbá a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtására tett indítványt egy 25 éves sarkadi férfi ellen, aki egy mezőberényi szórakozóhelyen keveredett verekedésbe a két sértettel. 

A férfi tavaly július 23-án, a hajnali órákban az egyik mezőberényi szórakozóhelyen tartózkodott. Ennek során az egyik sértettel ismeretlen okból vitába keveredett, és a terhelt legalább egyszer ököllel megütötte a sértett bal szemének környékét, majd az ütéstől földre eső férfit meg is rúgta. A másik sértett észlelte a bántalmazást, és a földön fekvő áldozat segítségére sietett. A férfi ekkor a másik sértettet is megütötte arcának szemkörnyéki részén. A férfi az ütéstől megszédült, a földre esett, ahol a vádlott több alkalommal az oldalán megrúgta. A sértettek bántalmazásának a szórakozóhely tulajdonosa vetett véget. Mindkét sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség álláspontja szerint a terhelt közösségellenes, erőszakos cselekménye az italboltban alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek