A vihar miatt rengeteg kár keletkezett, fák dőltek az utakra. 

Frontálisan ütközött egy motorkerékpár és egy személygépkocsi szerda kora este a 24-es főúton, Gyöngyössolymos határában. A balesetnek részese volt egy másik autó is, az csak kis mértékben rongálódott meg. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, majd biztosították a helyszínt. A balesetben a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Mindezt Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

Hozzátette, a szerda éjszaka erős széllel érkező viharos időjárás miatt Heves vármegye tűzoltói csütörtök délig harminckilenc alkalommal avatkoztak be. Nagyrédén egy ház tetejét annyira megrongálta a vihar, hogy az lakhatatlanná vált, Egerben egy szálloda, a Hotel Flóra tetőszerkezetének száz négyzetméteres lemezborítását tépte le a szél.

Egerben, Gyöngyösön, Hatvanban, Hevesen, Bélapátfalván, Zaránkon, Adácson, Vámosgyörkön, Gyöngyöspatán, Erken, Egerbaktán, illetve Atkár, Bátor, Szarvaskő, Besenyőtelek, Nagyréde, Nagyfüged, Kisköre és Gyöngyöspata határában fák dőltek az utakra, ingatlanokra és kerítéseikre, autókra, vasúti sínekre, villany- és telefonvezetékekre. A vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal, emelőkosaras és létrás gépjárművek segítségével távolították el a forgalmat akadályozó, vezetékeken lógó, vagy ingatlanokra dőlt veszélyes fákat, illetve a veszélyes tetőelemeket - fogalmazott a szóvivő.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek