Egy hasonló baleset kapcsán került újra az érdeklődés középpontjába az eset.


A Haon olvasói bizonyára emlékeznek arra a januári tragikus kimenetelű balesetre, melyben két autó ütközött egy vasárnap hajnalban Debrecenben, a Vágóhíd utcai felüljárón. A karambolt az okozta, hogy az egyik jármű sofőrje ismeretlen okból áttért a szemben lévő sávba, ekkor ütközött a vele szemben közlekedő autóval. A vétlen sofőr a helyszínen elhunyt.

Az eset nagy visszhangot kapott, a 21 éves fiatalember emlékére családja, barátai autós felvonulást, gyertyagyújtást, koszorúzást szerveztek, a közösségimédia-felületeken számos megosztást kaptak az erről készült bejegyzések.

A Haon megkeresésére a balesetet követően a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt folytat eljárást a nyomozó hatóság. A rendőrségtől megtudtuk azt is, a vétkes sofőrrel szemben a balesetet követően alkoholszondát alkalmaztak, azonban nem volt ittas állapotban. Bővebb információt azonban a nyomozásra való tekintettel akkor nem tudtak adni.

Egy hasonló, a múlt hétvégén Budapesten történt halálos baleset okán, melyben egy biciklist elgázoltak az Árpád hídon, a közösségi médiában újra felmerült, van-e fejlemény a Vágóhíd utcai balesettel kapcsolatban.

Megkerestük pénteken a rendőrség sajtóosztályát, válaszukban közölték, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eddig elvégzett nyomozati cselekmények alapján egy 20 éves férfit hallgatott ki gyanúsítottként. A férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek