Négy előadással kapcsolódik a héten a 14. Kolozsvári Magyar Napok programjaihoz a Kolozsvári Állami Magyar Színház, ezek mindegyike klasszikus vagy kortárs magyar szerző műve – közölte hétfőn az MTI-vel az erdélyi teátrum.  

A sétatéri színház produkciói mellett Szilágyi Enikő vendégelőadását is megtekintheti a közönség, melynek anyagát Szőcs Géza Kossuth-díjas költő állította össze. Az Ez már feltámadás című előadóest augusztus 16-án, szerdán 20 órától lesz látható a stúdióteremben. A produkció a külhoni magyar lét örömeit és bánatait összegezi, zenéjét Cári Tibor szerezte.

Csütörtökön, augusztus 17-én 19 órától Móricz Zsigmond regényének színpadi adaptációját, a Rokonokat láthatja a közönség Bocsárdi László rendezésében.

A kolozsvári teátrum és a Gyulai Várszínház közös produkcióját, az Ifjú barbárok című előadást pénteken, augusztus 18-án 19 órától lehet megtekinteni ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.

Szombaton, augusztus 19-én 20 órától Kosztolányi Dezső Édes Anna című művének színpadi változatát tekintheti meg közönség Szabó K. István rendezésében.