A légicsapás következtében halálos áldozatok is vannak 

Nagyszabású orosz rakétatámadás érte kedd hajnalban Ukrajna nyugati részét, Lemberget (Lviv), és az északnyugati Volhíniai területet (Voliny), a beszámolók szerint ez utóbbi régióban három ember meghalt – közölték helyi tisztviselők.

Egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el mintegy két órán keresztül, amely hely idő szerint hajnali 2 óra körül (magyar idő szerint 1 órakor) kezdődött.

Lemberg polgármestere, Andrij Szadovij a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról számolt be, hogy egy égő lakóház kiürítésére adtak utasítást. A lembergi támadás okozta károk teljes mértéke egyelőre nem ismert. Korábban Makszim Kozickij, a terület kormányzója jelentette be, hogy orosz rakéták csoportjai tartanak a régió felé.

Az ukrán média arról számolt be, hogy a keddi támadás volt a legnagyobb a régió ellen azóta, hogy Oroszország 2022 februárjában megtámadta az országot.

Támadás érte a Lembergtől mintegy 150 kilométerre északra fekvő Volhíniai területet is, amely határos Lengyelországgal. A térség székhelyén, Luckban egy ipari vállalat telephelyén halálos áldozatai is voltak a légicsapásoknak.

„Sajnos, a légicsapás következtében halálos áldozatok is vannak. Egyelőre három ember meghalt. Több sebesült kórházban van” – tudatta Jurij Pohuljajko volhíniai kormányzó a Telegramon.