A Tiszafüredi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt állította bíróság elé azt a tiszaburai nőt, aki Tiszaburán erőszakkal követelte egy férfitől a neki korábban átadott, de le nem dolgozott munkadíjat. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő augusztus 20-án délelőtt, Tiszaburán lépett oda egy üzlet előtt parkoló kocsihoz. Az ablakon benyúlva az abban ülő férfit több alkalommal ököllel a fején, a mellkasán, illetve bal karján megütött, miközben kiabálva követelte a tőle, hogy adja vissza a villanyszerelési munkálatokra előlegként átadott 20.000 forintját, amit ő odaadott neki, de a férfi a munkát nem végezte el. A férfi erre az ablakot felhúzva el akarta hagyni a helyszínt, mikor a nő a gépkocsi bal oldali tükrét letörte csak azért, hogy a sértettnek is legyen kára, ha már neki is azt okozott, tájékoztatta hírportálunkat dr: Ocsovai Ágnes, vármegyei főügyészségi sajtószóvivő.

A férfi ezután a járművel elhajtott, a nőnek nem adta oda követelt pénzt.

A járási ügyészség gyorsított eljárás keretében augusztus 31-én bíróság elé állította a korábban már büntetett nőt.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a nőt, és ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A kiszabott ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, így az a döntés napján, augusztus 31-én jogerős lett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek