A vármegyei rendőrök egy halálos kimenetelű és kilenc személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek, valamint 16 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból az elmúlt héten. 

Sok tennivalójuk akadt az elmúlt héten a jászkunsági egyenruhásoknak. 

– Kollégáink tizenhat ittas járművezetővel szemben kezdeményeztek eljárást, közülük tizennégy sofőr gépi meghajtású járművel közúton, míg kettő vízen közlekedett ittasan. A forgalomellenőrzők 476 járművet mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet. A vármegye illetékességi területén 9 személyi sérüléssel járó közúti baleset miatt intézkedtek a rendőrök, amiből négy súlyos, öt pedig könnyű sérüléssel járt – részletezte a heti intézkedések adatait András Hunor Lehel.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense mindezekkel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy a közlekedők tartsák be a közlekedési szabályokat, ne vezessenek ittas vagy bódult állapotban. Hozzátette: a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében folyamatosan hajtanak végre különböző közlekedésrendészeti akciókat. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat, valamint a balesetek számának csökkentése.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek