A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 477 határsértőt tartóztattak fel és 701 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 3 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Kiskunfélegyháza, Mélykút és Tompa közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 12 esetben összesen 432 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.

A járőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében 1 esetben 12 határsértőt tartóztattak fel  Rajka közigazgatási területén.

A járőrök Budapesten 1 esetben 16, Komárom-Esztergom vármegyében 1 esetben 8 határsértőt tartóztattak fel Ács közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iráni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Vasárnap Csongrád-Csanád vármegyében 26 esetben a rendőrök összesen 701 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén vasárnap közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az osztrák-magyar közös migrációs ellenőrzésben résztvevő járőrök, Rajka külterületén, vasárnap 1 óra 15 perckor egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy román férfi vezetett. A járműben utasként 12 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

A rendőrök vasárnap 15 órakor Dombegyház közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépkocsit, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utasként egy fő, magát iráni állampolgárnak valló férfi utazott.

A fenti esetekben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek