Ha nem volt elég a bevétel, akkor ütötték, verték a lányokat. 

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék azon fiatalkorú vádlottak ügyében, akikkel szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt emelt vádat az ügyészség. Az ítéleti tényállás szerint a cselekmény elkövetésekor gyermekotthonban elhelyezett fiatalkorú vádlottak előbb baráti, majd szerelmi kapcsolatba kerültek az ugyanott lakó két lánnyal. 

2020 szeptemberében az I. rendű vádlott ötlete nyomán a terheltek prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették a lányokat, melyet napi rendszerességgel, felügyeletük mellett kellett a sértetteknek végezniük. 

Az ily módon megkeresett pénzt az I. rendű vádlottnak adták át, aki – amennyiben kevesellte a befolyt összeget – tettleg bántalmazta a két lányt, illetve egy alkalommal a II. rendű vádlott is megverte az egyik sértettet. Az I. rendű terhelt a megszerzett pénzből többnyire alkoholt, cigarettát és ennivalót vásárolt, amelyet társával közösen fogyasztottak el.  

A vádlottak a sértettek prostitúciós tevékenységéből közel 2 millió forint vagyoni előnyt szereztek.

Jogerősen elítélték őket 

A törvényszék emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt I. rendű vádlottat 4 év 6 hónap, II. rendű vádlottat 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte. A törvényszék a büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe a terheltek előkészítő ülésen tett beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként értékelte a társas elkövetést, I. rendű vádlott esetében kezdeményező szerepét, valamint a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet jogerős. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek