A legutóbbi halasításra augusztus 16-án Poroszló és Sarud környékén került sor 

Augusztus 25-én, pénteken a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) munkatársai közös területbejárást tartottak Kisköre és Sarud térségében – írja a Pecaverzum.hu.

Még az év elején kezdődtek azok a partvédelmi munkálatok, melyek során a Kötivizig kőszórással igyekszik megvédeni, illetve újjáépíteni az elhabolásnak (a víz hullámzó mozgásának hatására a partban keletkezett rongálódásnak) leginkább kitett, Heves vármegyei partszakaszokat – olvasható a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. közleményében.

Az erodált részeken a kövezés az eredeti partél mentén történt, így számos horgászhelyen a gát előtere és a kőláb között olyan kizáródott, vízzel telt kopolyák keletkeztek, amelyek megnehezítik vagy kényelmetlenné teszik a horgászatot.

Jó hír, hogy ezeket a gödröket, a mederből kitermelt iszappal még az év végéig feltöltik. Az iszap megszilárdulása után a Tisza-tavi Sporthorgász Kft karbantartó csapata végzi el azt a befejező munkát, mely során nemcsak a régi helyek válnak ismét jól használhatóvá, de újabb horgászhelyek is születnek majd.

A Tisza-tóhoz kapcsolódó hír, hogy augusztus 24-én, csütörtökön 3100 kilogramm, többségében fogható méretű, átlagosan 2,2 kilós, háromnyaras pontyot helyezett ki a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

A legutóbbi halasításra augusztus 16-án Poroszló és Sarud környékén került sor, a mostani jövevények Abádszalók és Tiszafüred közelében találtak új otthonra.

A telepítések még zajlanak, hamarosan újabb adag piaci ponty érkezik a Tisza-tóba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek